Zgodba Strelčevega stolpa

Zgodba Strelčevega stolpa

Visoka kulinarika nad mestom

Na Ljubljanskem gradu, najbolj obiskani turistični točki v Sloveniji, se v Stolpu Strelcev, ki stoji tik ob vhodu na grajsko poslopje, kreira visoka kulinarična ponudba izpod rok izjemnega kuharskega mojstra, chefa Igorja Jagodica.

 

Okrogli stolp govori zgodbe slovenskega ljudskega izročila

Okrogli stolp, katerega temelji segajo v 15. stoletje, je svojo današnjo podobo dobil po obnovi v petdesetih letih, ko sta arhitekt Boris Kobe in akademski slikar Marijo Pregelj notranjosti stolpa vtisnila njegovo danes prepoznavno značilnost, stenske poslikave v tehniki sgraffito. Poslikave v širokem traku objemajo notranjost stolpa in v uokvirjenih prizorih pripovedujejo drobce zgodb slovenskega ljudskega izročila: Lepe Vide, Desetnice, Mlade Zore... 

»Ko stojiš v zgornjem nadstropju stolpa, pred temi čudovitimi stenskimi poslikavami in prebiraš besedila, ki tečejo pod posameznimi prizori, te preveva energija okroglega stolpa, prežeta s preteklostjo, pogled pa ti skozi okna in line uhaja na mesto.»

Že od nekdaj namenjen gostinstvu

Že takrat je vodstvo Ljubljanskega gradu Stolp Strelcev namenilo gostinstvu; v njegovem pritličju so odprli pivnico, v zgornjem nadstropju priljubljeno kavarno. In ker se zgodovina rada ponavlja, so tudi po zadnjih obnovitvenih delih stolp namenili kulinariki, ki bi znova oživela ta čudovit, poseben prostor..

 

Energija in kulinarična strast ustvarjalcev

Vsi ustvarjalci Restavracije Strelec so na skupnem imenovalcu našli svojevrsten izziv: zavedanje velike odgovornosti in spoštovanja do zgodovine in vseh že vtkanih energij in znanj, ne le arhitekturnih, umetniških in zgodovinskih dejstev, od zdaj tudi spoštovanje do jedi, kulinarike....vse zaobjeto v eno misel, eno strast – kjer je volja, tam je tudi pot!

Rezervirajte še danes

Rezervirajte svojo mizo in se prepustite kuharskim mojstrovinam chefa Igorja Jagodica in Ekipe.

 

 

Rezerviraj